Painonpudotus vaatii tarkkuutta

Useille suomalaisille painonhallinta ja laihdutus on normi ja se kuuluu jokaiseen arkipäivään. Monet tietävät miten erilaiset suositukset suosittelevat syömään ja liikkumaan, mutta silti näiden yksinkertaisten arkisten valintojen toteuttaminen saattaa olla vaikeaa.

Tämä korostuu varsinkin lomien tai muiden juhlakausien aikana näiden jälkeen onkin aina hyvä hetki varmistaa, että pääsee takaisin terveellisiin elämäntapoihin kiinni mitkä ovat painonhallinan kulmakivia. Painonpudotus.net tarjoaa turvalliset vinkit millä painonhallinta pysyy kunnossa.

Painonhallintaa ei sovi unohtaa

Painonhallinta ei kuitenkaan ole täysin yksioikoista eli kyse ei ole vain syödyn ruoan määrästä, tai sen vastakohdasta. Tottakai saatu energiamäärä on erittäin iso asia kehon hyvinvoinnissa ja sitä kautta painonhallinnassa, mutta jos kokonaisuus ei ole kunnossa ja kehosi ei ole kunnossa, tai aineenvaihduntasi ei toimi kuten sen pitäisi, ei kannata turhaan haaveilla suurista ja pysyvistä painonpudotuksista ainakaan terveellisesti toteutettuna.

Pitää muistaa, että Ihminen ja sen keho on aina kokonaisuus, ja kun sen toimii kuten se on suunniteltu toimivan ja tämän lisäksi oikeat asiat laitetaan kuntoon, onnistuu laihdutus varmasti. Tätä kautta myös pysyvä painonhallinta muuttuu helpoksi.

Pysyvään painonhallintaan liittyy muutamia todella tärkeitä seikkoja, mitkä kaikki pitää huomioida. Painon pudotukseen ja pysyvään painonhallintaan ei ole vain yhtä oikeaa tapaa vaan ihmiset ovat yksilöllisiä. Useimmille meistä sopii pienet, mutta pysyvät muutokset elämäntapoihin, jotka tukevat ja auttavat monipuolisen ruokavalion noudattamista.

UNI: Uni on ehdottomasti yksi tärkeimmistä asioista hyvinvoinnillemme, sillä riittävä uni ja sen kautta palautuminen on normaalista toimivan hormonitoiminnan edellytys.
OIKEANLAINEN LIIKUNTA: Oikeanlainen liikunta tukee erinomaisesti koko kehon hyvinvointia, mutta silti on todella tärkeää muistaa aina huomioida oma elämäntilanne ja kokonaiskuormitus ja sitä kautta kehon (stressitaso) kun päättää mitä liikuntaa harrastaa.
SYÖMINEN: Usein laihduttajat tekevät virheen syömällä aivan liian vähän, mikä on aiheuttaa sen, että elimistö laittaa aineenvaihdunnan stoppiin ja tiputtaa kropan energiankulutusta mahdollisimman alas. Näinkin toki paino varmasti laskee, mutta väärällä tavalla sillä halutun rasvan mukana poistuu myös lihasmassa ja nesteitä.

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *