Nopea laihdutus

Nopea painonpudotus

Nopea laihdutus on joskus paras keino laihduttaa. Nopea laihdutus voi tulla kysymykseen sillion, kun esimerkiksi haluaa nopesti pudottaa muutamia kiloja vaikkapa jotain tiettyä tilaisuutta varten. Sellainen tilaisuus voi olla esimerkiksi tärkeät juhlat, kuten häät. Myös esimerkiksi matkalle lähtö voi olla syynä laihduttamiseen. Joskus myös joitakin leikkauksia tms. varten on laihdutettava jonkin verran lyhyessä ajassa mutta silloin on hyvä kääntyä asiassa lääkärin puoleen.

Nopea laihdutus pudottaa painoa muutamista sadoista grammoista jopa useampiin kiloihin. Painonpudotuksen määrä riippuu laihduttajan toiveista ja laihdutuksen onnistumisesta. Yleinen suositus kuitenkin on, että painoa ei pudotettaisia useita kiloja hyvin nopeasti. Suuri ja nopea painonpudotus on elimistölle hyvin raskasta ja oma fyysinen kunto ja perusterveys vaikuttavat siihen, miten elimistö kestää laihtumisen. Yleensä myös suositellaan, että painoa tulisi pudottaa pitkällä aikavälillä ja hitaasti. Tällöin lähteneet kilot myös pysyisivät paremmin poissa. Nopea laihdutus sopiikin juuri sellaisiin yllä mainittuihin tilanteisiin, jolloin paino on saatava hetkeksi pienemmäksi eikä sen pois pysymisellä ole niin suurta merkitystä.

Miten laihtua nopeasti?

Ensimmäisenä monille tulee varmasti mieleen, että laihtuakseen nopeasti ihmisen täytyy olla syömättä ja nälässä. Tämä pitää vain osittain paikkansa. Tärkeää on tietenkin vähentää syömänsä ruoan määrää ja kaloripitoisuutta; on siis syötävä vähemmän kuin kuluttaa. Nautitun ruoan tulisi kuitenkin olla hyvin ravitsevaa, jotta elimistö saa kaipaamansa vitamiinit ja hivenaineet. Silloin riski sairastua tai tuntea olonsa heikoksi pienenee. Hyvä keino laihtua nopeasti ja samalla turvallisesti ovat erilaiset pikadieetit, jotka ovat suunniteltu tarkoin juuri nopeaa laihtumista varten. Tälläisellä dieetillä ei myöskään tarvitse itse miettiä mitä söisi, sillä dieetti määrittää tarkasti nautittavan ruoan. Seuraavaksi artikkelissa on esitelty suosituimpia keinoja laihduttaa nopeasti:

Easy Diet on yksi suosituimmista valmiista pikadieeteistä. Laihduttajan ei tarvitse itse suunnitella aterioitaan, vaan hän voi toteuttaa koko dieetin Easy Dietin ateriankorvikkeiden avulla. Tuotteet sisältävät elimistölle välttämättömiä ainesosia, kuten paljon hivenaineita ja vitamiineja. Easy Dietin ateriankorvikevalikoima on kattava, jolloin tällä pikadieetillä ei tarvitse kärsiä yksipuolisesta ruokavaliosta –keitoista ja smoothieista löytyy useampia makuvaihtoehtoja. Easy Dietiä aloittaessa on kuitenkin hyvä selvittää sopiiko se itselle.

Lentoemäntädieetti on yksi suosittu keino laihtua nopeasti ilman valmiita Easy Dietin kaltaisia laihdutustuotteita. Lentoemäntädieetti on saanut nimensä siltä ajalta, jolloin lentoemäntien täytyi olla tietynpainoisia ja tällä dieetillä he saivat pudotettua painoaan, jos se vaikka vapaiden aikana oli päässyt nousemaan. Lentoemäntädieettillä on tarkat ruokailuohjeet joka päivälle ja tarvikkeet voi hakea kaupasta ennen dieetin aloittamista. Se onkin suositeltavaa, ettei kauppareissulla joudu kiusausten houkuttelemaksi. Lentoemäntädieetillä syödään aivan tavallista ruokaa ja sen koko ohjeen voi lukea täältä.

Detox-kuurit pudottavat kätevästi painoa muutamissa päivissä ja puhdistavat samalla elimistöä. Detoxilla olessa ei yleensä saa syödä muuta kuin detoxjuomaa ja se vaatii hieman enemmän päättäväisyyttä. Usein olo voi olla muutaman päivän hieman heikko. On myös olemassa detox-kuureja, joiden aikana saa syödä aivan normaalisti ja elimistö puhdistautuu samalla juoman ansiosta. Nopean laihdutuksen kannalta detox-kuuri, jonka aikana ei syödä tavallista ruokaa, on kuitenkin parempi vaihtoehto.

Mitä muuta tulisi huomioida laihduttamisessa?

Nopea laihdutus vaatii laihduttajalta eräiden perussääntöjen tiukkaa noudattamista. Edellä mainitun ruokailun vähentämisen ja kalorimäärän laskemisen lisäksi on muistettava juoda reilusti vettä, jolloin kuona-aineet lähtevät liikkeelle elimistössä. Liiallinen vedenjuonti voi kuitenkin aiheuttaa jonkin verran nesteturvotusta, jolloin vaa’an lukema voi nousta. Jos olo on vähäisestä energian saannista huolimatta hyvä, voi nopean laihdutuksen aikana harrastaa kevyttä liikuntaa. Liikunnan kannattaa olla enimmäksen rasvaa polttavaa, sillä esimerkiksi kovan kuntosaliharjoittelun vaikutus voi mennä hukkaan, jos lihaksille ei anna sen jälkeen niiden kaipaamia rakennusaineita ravinnon muodossa. Nopean laihdutuksen aikana ruokavalio kun ei ole yleensä kovin monipuolinen.

Nopea laihdutus loppuu yleensä silloin, kun haluttuun painoon on päästy tai se hetki, jota varten on laihdutettu, koittaa. Silloin olisi hyvä säilyttää maltti syömisen suhteen ja totutella normaalin ateriointiin hiljalleen. Heti ei kannata syödä itseään täysin kylläiseksi, sillä sekin on elimistölle rasitus säästöliekillä olemisen jälkeen. Jos toiveena on jatkaa painonpudotusta, kannattaa lisätä ruoan määrää ja laatua hiljalleen kohti normaalimpaa mutta pitää kuitenkin huoli siitä, että syö jatkuvasti vähemmän kuin kuluttaa.

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *